Meilės dienos išvakarėse Raudondvario dvaras virs La La Landu

2023 01 26

Kas tas La La Landas? Taip vadinamas Los Andželas arba Holivudas. Dar sakoma, jog tai - fantastinė būsena, svajonių pasaulis. Taip pat - kino filmas, susižėręs net 6 Oskarus, 7 Auksinius gaublius ir galybę kitų apdovanojimų. Vienam vakarui, tik vasario 11-ąją, juo virs ir gražusis Raudondvario dvaras, kai į sceną žengs pianistė Ieva Dūdaitė.

Nors geriausiai jaučiasi klasikinės muzikos pasaulyje, pianistei įdomūs ir kiti žanrai bei stiliai. Ieva mėgsta jais pažaisti, išgaudama originalų, konceptualų rezultatą, pelnantį tiek klausytojų, tiek tarptautinės profesionalų bendruomenės simpatijas. Vienas iš pavyzdžių – kompaktinė plokštelė „Tiersen Meets Chopin“, už kurią atlikėja nominuota Opus Klassik apdovanojimams geriausio solo įrašo ir kylančio talento kategorijose.

Šįkart, įkvėpta kino hitų „La La Land“ („Kalifornijos svajos“) ir „A Star is Born“ („Taip gimė žvaigždė“) garso takelių, fortepijono garsais ji atkurs gražiausius bei jautriausius šių filmų momentus. Pianistė prisipažįsta, jog skambant „City of Stars“, „A Lovely Night“, „Shallow“, „I‘ll Never Love Again“ bei kitoms fantastiškoms melodijoms, smarkiau plaks ne tik klausytojų, bet ir jos pačios širdis: „Rinkau kūrinius, kurių keliamos emocijos - tarsi amerikietiški kalneliai. Kiekvienas esame jais važinėję, kurdami santykius, siekdami svajonių. „La La Land“ tema artima man ir kiekvienam - apie žmones, siekiančius savo svajonių. Tuo tarpu „Taip gimė žvaigždė“ pasakoja apie priklausomybę ir antgamtinę, transformuojančią, romantišką muzikos galią. Klausant šių filmų muzikos atrodo, jog daugelis dainų jau seniai tūnojo galvoje – tokios artimos ir atpažįstamos. Ne veltui iš karto tapo klasika...“

Pasak Ievos, romantišką, svajingą koncerto atmosferą ypatingai sustiprins numeriai, kuriuos ji atliks kartu su seserimi – charizmatiška vokaliste Marija Dūdaite bei dvaro aplinka: „Su Marija mus sieja ypatingas ryšys, kuris scenoje išsiskleidžia improvizacija, vaidyba, žaisme. Kadangi viena kitą suprantame be žodžių, čia pat, vietoje, prikuriame tiek efektingų publikai dalykų, apie kuriuos su kitu scenos partneriu net nepagalvočiau. Į pasirodymą įjungiame net koncertinę erdvę. Tačiau dar neatskleisiu, kuo ir kaip įkvėpė Raudondvario dvaras“, - intriguoja pianistė.

Pasitikite artėjančią Meilės dieną, pakviesdami savo porą, draugą, artimajį į „Pasimatymą La La Lande“! Ir net, jei šiuo metu, neturite su kuo eiti į jį nueiti, esate labiau nei laukiami – ką gali žinoti, kas sėdės šalia...

partneriai

LTK LogotipasVilnius logo lt

© 2022 VšĮ “Kristupo festivalis" I Teisinė informacija

partneriai

LTK LogotipasVilnius logo lt

kristupofestivaliai@kristupofestivaliai.lt

© 2022 VšĮ “Kristupo festivalis"

Teisinė informacija